speaker-photo

Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Yelboğa

Erken Dönem Travmada Tıbbi Yaklaşımlar Nasıldır?

2000 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki tıp eğitimini bitirdi. 2010 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamlayarak Psikiyatri Uzmanı unvanını aldı. 2010-2014 yılları arasında Sivas Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde çalıştı. 2014-2020 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri kliniğinde Doktor Öğretim üyesi olarak çalıştı.

GATA Askeri Psikoloji ve Harp Psikiyatrisi BD'denin kuruluşunda görev aldı. Burada travma ve stresörlerle ilgili çeşitli çalışmalar yaptı. Prof. Dr. Ülkü Gürışık FRCPsych (Fellow of Royal Psychiatrists, Londra) psikanaltik psikoterapi süpervizyonu, kurumsal psikanaliz eğitimi ve psikanalitik grup psikoterapisi eğitimleri, EMDR, destekleyici psikoterapi, bilişsel davranışçı terapi, NATO Advanced Study Institue tarafından düzenlenen eğitim ve Akılcı Duygulanım Bilişsel Davranışçı Terapi alanlarında çeşitli terapi eğitimleri aldı.

Meslek hayatının büyük kısmında travma ve stresörlerle ilişkili bozukluklar, panik bozukluk, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bipolar bozuklukta EMDR terapisi, gebelikte kaygı bozuklukları ve depresyon, kayıp, yas ve ölüm, kanser psikolojisi ve psikiyatrik bozukluklar ve terapileri, şizofreni ve obsesif kompulsif bozukluk alanlarında araştırmalar yapmıştır.

 

3 Nisan Cumartesi / 10:15 - 11:15

Paneller

Ruhsal Travmaya Erken Dönemde Yaklaşım

  • Erken Dönem Travmaya Nasıl Müdahale Edilmeli?  - Prof. Dr. Önder Kavakcı
  • Erken Dönem Travmada Tıbbi Yaklaşımlar Nasıldır? - Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya
  • Travmada Dayanıklılık Ne Kadar Önemlidir? - Uzm. Psk. Özge Kalkan